Vločkový chléb

Recept na zdravý a chutný chléb.


3.1193x
120 min

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžičky hladké mouky připravíme kvásek. Než vzejde, promícháme v míse všechny sypké suroviny, přimícháme tekuté a nakonec vmícháme vzešlý kvásek.

Těsto důkladně propracujeme a necháme vykynout. Uprostřed doby kynutí ještě jednou propracujeme.

Z vykynutého těsta buď vlhkou rukou vypracujeme bochník, nebo těstem naplníme chlebovou formu, ozobíme vločkami a upečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně hodinu.

Hotový vločkový chléb vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a můžeme konzumovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vločkový chléb

Zpět na recept