Vinná omáčka

Jemná vinná omáčka, kterou si můžete udělat podle toho, jaké víno máte doma.


2.91230x
25 min

Postup přípravy

Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Jíšku zalijeme vodou a vínem - bílým nebo červeným. Vinnou omáčku mícháme, aby se mouka hladce rozpustila. Omáčku osolíme, přidáme kousek skořicové kůry a lžíci cukru. Vinnou omáčku vaříme alespoň 20 minut. Skořici vyjmeme a omáčku podle chuti osladíme nebo okyselíme. Vinná omáčka se hodí k houskovým knedlíkům.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vinná omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena