Vinná omáčka

Jemná vinná omáčka, kterou si můžete udělat podle toho, jaké víno máte doma.


2.91230x
25 min

Postup přípravy

Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Jíšku zalijeme vodou a vínem - bílým nebo červeným. Vinnou omáčku mícháme, aby se mouka hladce rozpustila. Omáčku osolíme, přidáme kousek skořicové kůry a lžíci cukru.

Vinnou omáčku vaříme alespoň 20 minut. Skořici vyjmeme a omáčku podle chuti osladíme nebo okyselíme.

Vinná omáčka se hodí k houskovým knedlíkům.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká