Vinná klobása v pikantní omáčce

Vyzkoušejte recept na zapečenou vinnou klobásu s pálivou omáčkou. Pokrm výborně chutná s bagetou a je vhodný pro oslavu Silvestra.


4.577x
60 min
3×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
150-200 mlvývar
2 kscibule
2 kschilli paprička
800 gvinná klobása
100 mlsladký kečup

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly, svineme do "šneku" a zajistíme jehlami. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Papričky očistíme a nakrájíme nadrobno.

Připravenou klobásu z obou stran opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Na výpeku zpěníme cibuli, česnek a chilli papričky, vmícháme kečup a vývar, vše krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Směsí přelijeme opečenou vinnou klobásu a vše zapékáme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Pečenou vinnou klobásu rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem, někomu k vinné klobásce postačí jen pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná klobása v pikantní omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty