Vaření.czReceptyVepřový pečínkový pekáč

Vepřový pečínkový pekáč

Tradiční český bůček pečený na zelenině, bramborech a spoustě kmínu. Určitě mu neodoláte.


3.1102x
60 min
3×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.

Ihned podáváme.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový pečínkový pekáč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena