Tradiční český bůček pečený na zelenině, bramborech a spoustě kmínu. Určitě mu neodoláte.
2-3 stroužky | česnek |
olej | |
sůl | |
600-700 g | brambory |
kmín | |
150 g | mrkev |
150 g | petržel |
150-200 g | šalotka |
1 kg | vepřový bůček nebo žebra |
Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.
Ihned podáváme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.