Vepřový pečínkový pekáč

Tradiční český bůček pečený na zelenině, bramborech a spoustě kmínu. Určitě mu neodoláte.


3.1102x
60 min
3×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.



Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.



Ihned podáváme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový pečínkový pekáč

Zpět na recept