2-3 stroužky | česnek | |
olej | ||
sůl | ||
600-700 g | brambory | |
kmín | ||
150 g | mrkev | |
150 g | petržel | |
150-200 g | šalotka | |
1 kg | vepřový bůček nebo žebra |
Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.
Ihned podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena