Vaření.czReceptyVepřové steaky s restovanou šalotkou

Vepřové steaky s restovanou šalotkou

Jídlo velmi chutné a přitom jednoduché na přípravu. Recept na vepřové steaky přelité omáčkou a obložené šalotkou.


3.049x
30 min

Postup přípravy

Šalotky oloupeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přibližně 3 minuty na něm restujeme šalotku. Přimícháme cukr a za neustálého míchání opět restujeme tři minuty, až cukr zkaramelizuje. Celý proces nesmí trvat déle než 6 minut, protože pak by šalotka ztratila chuť. Pak vše zalijeme octem a vývarem a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak šťávu zahustíme zakoupenou hotovou jíškou a vše hodně okořeníme. Vepřové steaky omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme z každé strany přibližně 3 minuty. Maso rozložíme na talíře, obložíme šalotkou, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové steaky s restovanou šalotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena