Domácí sekaná plněná zelím

Ochucená sekaná z hovězího masa plněná schwarzwaldskou šunkou a kysaným zelím pečená na šalotkách.


4.731x
75 min
1×

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.

Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.

Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná plněná zelím

Zpět na recept