Vaření.czReceptyDomácí sekaná plněná zelím

Domácí sekaná plněná zelím

Ochucená sekaná z hovězího masa plněná schwarzwaldskou šunkou a kysaným zelím pečená na šalotkách.


4.731x
75 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 lžícestrouhanka
4 lžícesolamyl
6 ksšalotka
500 gmleté hovězí maso
1 lžíceostrý kečup
250 gkysané zelí
70 gschwarzwaldská šunka

podle chuti

sůl
kmín
0.5 lžičkyoregano
mletý černý pepř

podle potřeby

4-5 lžicvývar
sádlo

na potření

1 ksbílek

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou. Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou. Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná plněná zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena