Garnáti na jehle

A teď něco pro gurmány! Grilovaní garnáti s šalotkami, kořením a paprikou. Recept na gril.


3.0577x
45 min

Ingredience

4 ksšalotka
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
4 kskoktejlová rajčata
16 ksgarnáti

podle chuti

sůl
tymián
rozmarýn
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata omyjeme. Připravíme si veškeré bylinky a koření.

Na jehlu napichujeme vždycky 4 loupané garnáty střídavě s šalotkou a kousky paprik, na konec dáme po jednom rajčátku. Uložíme na alobal, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítku koření, zbylé šalotky a zabalíme.

Garnáty na jehle grilujeme 15 minut a obracíme. Na závěr můžeme jehly z alobalu vyjmout a grilovat chvíli jen na mřížce až dozlatova.

Garnáti na jehle nejlépe chutnají samostatně, případně s kouskem pečiva.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Garnáti na jehle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.