směs | ||
---|---|---|
500 g | vepřová kýta | |
3 ks | cibule | |
2 lžíce | sádlo | |
2 hrstě | fazole zelené | |
3 ks | mrkev | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 kelímek | smetana 12% |
Kýtu omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvilku stát. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme maso, zasypeme červenou paprikou, orestujeme, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme, maso dusíme doměkka. Poté přidáme zelené fazolky a mrkev nakrájenou na kolečka, dochutíme, zahušťovat by nemělo být potřeba při stejném poměru masa a cibule, ale můžeme přidat trochu pokrájeného chleba. Dusíme a promícháváme do změknutí mrkve, úplně nakonec zjemníme smetanou, znovu dobře promícháme. Podáváme s těstovinami nebo se šťouchanými bramborami.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena