Rychlý oběd nebo večeře nejen pro děti.
směs | |
---|---|
300 g | vepřového masa (kýta) |
1 ks | cibule |
100 g | hrášek mražený |
100 g | mrkev na kostičky |
podle potřeby | |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | červená paprika |
podle chuti | |
1 lžička | pepř mletý |
omáčka | |
0.5 ks | bujon masový |
1 lžíce | tuk |
2 lžíce | hladká mouka |
0.5 l | voda |
2 lžíce | sladká smetana |
Maso z kýty nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, lehce opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem a zesklovatělou na drobno pokrájenou cibulí.
Zvolna dusíme, zasypeme červenou paprikou a podle potřeby zalijeme trochou vody s bujonem. Maso dusíme do měkka, přidáme směs hrášku a na drobno nasekané mrkve, provaříme. Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit do zhoustnutí, nakonec zjemníme sladkou smetanou, podle potřeby dosolíme.
Podáváme s rýží.
Masové koule v rajčatové omáčce krok za krokem
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.