Rychlý oběd nebo večeře nejen pro děti.
směs | |
---|---|
300 g | vepřového masa (kýta) |
1 ks | cibule |
100 g | hrášek mražený |
100 g | mrkev na kostičky |
podle potřeby | |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | paprika červená |
podle chuti | |
1 lžička | mletý pepř |
omáčka | |
0.5 ks | masový bujón |
1 lžíce | tuk |
2 lžíce | hladká mouka |
0.5 l | voda |
2 lžíce | sladká smetana |
Maso z kýty nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, lehce opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem a zesklovatělou na drobno pokrájenou cibulí.
Zvolna dusíme, zasypeme červenou paprikou a podle potřeby zalijeme trochou vody s bujonem. Maso dusíme do měkka, přidáme směs hrášku a na drobno nasekané mrkve, provaříme. Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit do zhoustnutí, nakonec zjemníme sladkou smetanou, podle potřeby dosolíme.
Podáváme s rýží.
Masové koule v rajčatové omáčce krok za krokem
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena