Pikantní vepřové nudličky s bramboráčky

Pikantní masová směs s lahodnou omáčkou a domácími bramboráky nebo bramborovými plackami.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a přidáme nakrájené masové nudličky, které ze všech stran zprudka opečeme. Snížíme teplotu, přidáme pórek a nakrájenou kapii, dusíme doměkka. Přidáme trochu chilli nebo pálivou papriku, rajský protlak, worcestrovou omáčku a dobře promícháme. V případě potřeby přilijeme trochu vody a povaříme, abychom dosáhli správného propojení všech chutí.

Směs na bramboráky připravíme ze syrových nastrouhaných brambor ochucených solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto bylo přiměřeně husté.

Na pánvi tvoříme placičky a z obou stran dozlatova opékáme. Pro stejný tvar a velikost bramboráčků můžeme použít lívanečník.

Pikantní vepřové nudličky podáváme s připravenými bramboráčky.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové nudličky s bramboráčky

Zpět na recept