Pikantní masová směs s lahodnou omáčkou a domácími bramboráky nebo bramborovými plackami.
podle chuti | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | sůl |
1 lžička | pepř |
1 lžíce | worcester |
směs | |
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
1 lžíce | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžička | majoránka |
1 ks | cibule |
0.3 ks | pórek |
0.5 sklenice | kapie |
1 špetka | chilli |
2 špetky | pepř |
2-3 hrnečky | hladká mouka |
500 g | vepřová kýta |
3 lžíce | rajský protlak |
příloha | |
500 g | brambory |
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a přidáme nakrájené masové nudličky, které ze všech stran zprudka opečeme. Snížíme teplotu, přidáme pórek a nakrájenou kapii, dusíme doměkka. Přidáme trochu chilli nebo pálivou papriku, rajský protlak, worcestrovou omáčku a dobře promícháme. V případě potřeby přilijeme trochu vody a povaříme, abychom dosáhli správného propojení všech chutí. Směs na bramboráky připravíme ze syrových nastrouhaných brambor ochucených solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto bylo přiměřeně husté. Na pánvi tvoříme placičky a z obou stran dozlatova opékáme. Pro stejný tvar a velikost bramboráčků můžeme použít lívanečník. Pikantní vepřové nudličky podáváme s připravenými bramboráčky.
(doba přípravy 30 min)
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena