Křupavé bramboráky

Recept na bramboráky, které mizí bleskurychle z talíře ihned po osmažení. Jsou výborné!


4.714x
30 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
1000 gbrambory
200 mlmléko
1 lžičkakmín
100 ghladká mouka
1.5 lžícesušená majoránka
1 ksvejce (L)

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je pár minut odstát a poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Brambory prolijeme horkým mlékem. Poté přidáme veškeré další suroviny - 1 velké vejce (nejlépe domácí), hladkou mouku, rozemnutou majoránku, prolisované stroužky česneku, kmín a sůl. Těsto na bramboráky dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, do rozpáleného oleje dáme naběračku těsta a pomocí lžíce či samotné naběračky těsto roztáhneme na cca 1/2 cm vysokou placku. Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá ji tenčí. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova na středním plameni, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové. Osmažené bramboráky klademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk. Křupavé bramboráky ihned podáváme, ještě teplé a křupavé chutnají nejlépe.


Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku


Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.


Langoše,


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé bramboráky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.