Křupavé bramboráky

Recept na bramboráky, které mizí bleskurychle z talíře ihned po osmažení. Jsou výborné!


4.713x
30 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je pár minut odstát a poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu.

Brambory prolijeme horkým mlékem. Poté přidáme veškeré další suroviny - 1 velké vejce (nejlépe domácí), hladkou mouku, rozemnutou majoránku, prolisované stroužky česneku, kmín a sůl. Těsto na bramboráky dobře promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olej, do rozpáleného oleje dáme naběračku těsta a pomocí lžíce či samotné naběračky těsto roztáhneme na cca 1/2 cm vysokou placku. Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá ji tenčí. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova na středním plameni, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové.

Osmažené bramboráky klademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.

Křupavé bramboráky ihned podáváme, ještě teplé a křupavé chutnají nejlépe.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé bramboráky

Zpět na recept