Vepřové medailonky se zeleninou

Recept na vepřové medailonky se slaninou a pikantní zeleninou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.490x
45 min
11×

Ingredience

1 stroužekčesnek
150 ganglická slanina
1 ksčervená paprika
2 ksjarní cibulka
1 ksmalá cuketa
450 gvepřová panenka
1 kschilli paprika

podle chuti

olej
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné 2,5 - 3 cm. Velice zlehka naklepeme, z obou stran opepříme, ale zatím nesolíme. Tenké plátky prorostlé slaniny nakrájíme na dlouhé proužky, kterými ovineme obvod medailonků a připevníme párátkem.

Cuketu a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Jarní cibulku očistíme a celou nakrájíme na kolečka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme.

Medailonky prudce z obou stran opečeme na oleji, potom teplotu snížíme a ještě 2 - 3 minuty z každé strany propečeme. Maso zbavíme párátek, podle potřeby osolíme a uchováme na teple.

Do výpeku přilijeme olej, na kterém orestujeme chilli papriku, přidáme cuketu, červenou papriku, pepř a sůl. Teplotu zmírníme a opékáme ještě asi 5 minut. Správně připravená zelenina má být akorát na skus. Asi 1 minutu před dokončením vmícháme prolisovaný česnek a jarní cibulku.

Vepřové medailonky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme teplou pikantní zeleninou a podáváme s opékaným bramborem nebo bylinkovou rýži.

Jak správně smažit řízky?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.