Vaření.czReceptyVepřové medailonky se zeleninou

Vepřové medailonky se zeleninou

Recept na vepřové medailonky se slaninou a pikantní zeleninou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.490x
45 min
11×

Ingredience

1 stroužekčesnek
150 ganglická slanina
1 kspaprika červená
2 ksjarní cibulka
1 kscuketa
450 gvepřová panenka
1 kschilli paprika

podle chuti

olej
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné 2,5 - 3 cm. Velice zlehka naklepeme, z obou stran opepříme, ale zatím nesolíme. Tenké plátky prorostlé slaniny nakrájíme na dlouhé proužky, kterými ovineme obvod medailonků a připevníme párátkem. Cuketu a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Jarní cibulku očistíme a celou nakrájíme na kolečka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Medailonky prudce z obou stran opečeme na oleji, potom teplotu snížíme a ještě 2 - 3 minuty z každé strany propečeme. Maso zbavíme párátek, podle potřeby osolíme a uchováme na teple. Do výpeku přilijeme olej, na kterém orestujeme chilli papriku, přidáme cuketu, červenou papriku, pepř a sůl. Teplotu zmírníme a opékáme ještě asi 5 minut. Správně připravená zelenina má být akorát na skus. Asi 1 minutu před dokončením vmícháme prolisovaný česnek a jarní cibulku. Vepřové medailonky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme teplou pikantní zeleninou a podáváme s opékaným bramborem nebo bylinkovou rýži.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena