Vaření.czReceptyVepřové koleno pečené v remosce

Vepřové koleno pečené v remosce

Recept na vepřové koleno z kýty. Koleno rozsekneme napůl a pečeme ve velké remosce, která má příkon z obou stran. Oblíbená pochoutka především pro pány.


4.673x
150 min
5×

Ingredience

10 stroužkůčesnek
sůl
1200 gvepřové koleno
mletý černý pepř
1 ksčervená cibule

na potření

2 lžíceolej
1 ksžloutek
1 lžičkamed
1 lžičkaworcestrová omáčka

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce. Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka. Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu. Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové koleno pečené v remosce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena