Vepřové koleno pečené v remosce

Recept na vepřové koleno z kýty. Koleno rozsekneme napůl a pečeme ve velké remosce, která má příkon z obou stran. Oblíbená pochoutka především pro pány.


4.673x
150 min
5×

Postup přípravy

Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem.

V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce.

Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka.
Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu.

Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno pečené v remosce

Zpět na recept