Terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Na tuto exkluzivní LCHF pochoutku budete potřebovat jen čas, zadní koleno, sůl, kmín a trochu česneku. Vše ostatní zařídí pečící pytlík/uzavřená terina a 6 hodin pomalého pečení při 100 °C.


5.01x
160 min
1×

Postup přípravy

Při pomalém pečení se vypeče z kolena bohatá šťáva a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol. Jak na to?

Koupíme velké zadní vepřové koleno. Omyjeme ho, prošpikujeme stroužky oloupaného česneku, osolíme a opepříme. 

Koleno vložíme do zapékací teriny s víčkem, ale lze použít i pečící pytlík. Vepřové koleno takto pečeme klidně 6 hodin či přes noc při 100 °C. Po upečení vyndáme koleno, které se rozpadá.

Z kolene obereme maso, které nakrájíme na kousky a dáváme do teriny.  Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle.

Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Zpět na recept