Terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Na tuto exkluzivní LCHF pochoutku budete potřebovat jen čas, zadní koleno, sůl, kmín a trochu česneku. Vše ostatní zařídí pečící pytlík/uzavřená terina a 6 hodin pomalého pečení při 100 °C.


5.01x
160 min
1×

Ingredience

1 paličkačesnek
1 ksvepřové koleno zadní

podle chuti

sůl
kmín
pepř

Postup přípravy

Při pomalém pečení se vypeče z kolena bohatá šťáva a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol. Jak na to? Koupíme velké zadní vepřové koleno. Omyjeme ho, prošpikujeme stroužky oloupaného česneku, osolíme a opepříme.  Koleno vložíme do zapékací teriny s víčkem, ale lze použít i pečící pytlík. Vepřové koleno takto pečeme klidně 6 hodin či přes noc při 100 °C. Po upečení vyndáme koleno, které se rozpadá. Z kolene obereme maso, které nakrájíme na kousky a dáváme do teriny.  Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle. Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

Češi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena