Pečené vepřové zadní koleno

Recept na chutně připravené vepřové koleno.


3.73x

Postup přípravy

Vepřové zadní koleno omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, 2 - 3 oloupané cibule rozkrojené na půlky a 4 stroužky oloupaného česneku. Vaříme cca 2 - 2,5 hodiny podle velikosti vepřového kolena. Poté koleno necháme vychladnout ve vývaru.

Vychladlé vepřové koleno dáme na plech nebo do pekáče, podlijeme vývarem, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 1 hodinu péct.

Vývar z hrnce nevyléváme, ale můžeme přidat kousek kolena, případně masa z uzených kostí, uvařené kroupy nebo rýži.

Pečené zadní vepřové koleno podáváme s hořčicí a křenem, ale také se zelím a knedlíkem chutná výborně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové zadní koleno

Zpět na recept