Pečené vepřové zadní koleno

Recept na chutně připravené vepřové koleno.


3.73x

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2-3 kscibule
4 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
1.5 kgzadní vepřové koleno

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřové zadní koleno omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, 2 - 3 oloupané cibule rozkrojené na půlky a 4 stroužky oloupaného česneku. Vaříme cca 2 - 2,5 hodiny podle velikosti vepřového kolena. Poté koleno necháme vychladnout ve vývaru. Vychladlé vepřové koleno dáme na plech nebo do pekáče, podlijeme vývarem, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 1 hodinu péct. Vývar z hrnce nevyléváme, ale můžeme přidat kousek kolena, případně masa z uzených kostí, uvařené kroupy nebo rýži. Pečené zadní vepřové koleno podáváme s hořčicí a křenem, ale také se zelím a knedlíkem chutná výborně.
user-icon

autor Adam Rusz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové zadní koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena