Vaření.czReceptyPomalu pečené vepřové koleno

Pomalu pečené vepřové koleno

Vyzkoušejte recept na vepřové koleno. které je díky pomalému pečení dokonale měkké.


3.712x

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1.2 kgvepřové koleno

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda
světlé pivo

Postup přípravy

Vepřové koleno řádně nasolíme a vetřeme oloupané stroužky česneku. Maso dáme odležet do chladna alespoň na 24 hodin. Vepřové koleno poté přemístíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo světlým pivem a pečeme v uzavřeném pekáči 90 minut na 100 °C. poté dalších 90 minut na 140 °C a na závěr 30 minut na 200 °C. Poté sundáme víko a vepřové koleno dopékáme na horní ohřev nebo gril, tak vytvoříme křupavou kůrčičku. Pomalu pečené vepřové koleno podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
user-icon

autor Hordubal

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomalu pečené vepřové koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena