Pomalu pečené vepřové koleno

Vyzkoušejte recept na vepřové koleno. které je díky pomalému pečení dokonale měkké.


3.712x

Postup přípravy

Vepřové koleno řádně nasolíme a vetřeme oloupané stroužky česneku. Maso dáme odležet do chladna alespoň na 24 hodin.

Vepřové koleno poté přemístíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo světlým pivem a pečeme v uzavřeném pekáči 90 minut na 100 °C. poté dalších 90 minut na 140 °C a na závěr 30 minut na 200 °C. Poté sundáme víko a vepřové koleno dopékáme na horní ohřev nebo gril, tak vytvoříme křupavou kůrčičku.

Pomalu pečené vepřové koleno podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
user-icon

autor Hordubal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečené vepřové koleno

Zpět na recept