Vepřová plněná pečeně

Recept na výborný hlavní chod - plněnou masovou roládu.


5.03x
75 min
2×

Ingredience

500 gvepřová plec

podle potřeby

olej
voda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

3 ksvejce
60 gcuketa
1 ksmrkev
1 lžícečerstvá petrželka

na potření

1 lžícerajčatový protlak
0.5 lžičkygrilovací koření
2 lžícesójová omáčka

Postup přípravy

Mrkev a cuketu očistíme podle potřeby a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu krátce povaříme a necháme odkapat. Vejce promícháme, osolíme, opepříme a přidáme odkapanou zeleninu s nasekanou petrželkou. Ze zeleninové vaječné směsi usmažíme klasickou omeletu.

Umyté a osušené maso rozkrojíme na plát. Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na plát masa rozprostřeme hotovou omeletu. Maso stočíme do rolády, kterou svážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu zprudka ze všech stran orestujeme na oleji.

Orestovanou roládu přendáme na pekáč a potřeme grilovacím kořením promíchaným se sójovou omáčkou a rajským protlakem. Maso podlijeme vodou a dáme zapéct na prvních 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a s podléváním vody a vlastní šťávy pečeme do změknutí. Vepřovou pečeni nakrájíme až po zchladnutí.

Vepřovou plněnou pečeni podáváme s naší oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plněná pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká