Zbylo vám od oběda pečené vepřové maso? Pak se nabízí tahle skvělá a delikatesní pochoutka či jednoduchá večeře.
náplň | |
---|---|
300 g | pečené vepřové maso |
3 lžičky | sádlo |
2 lžičky | výpek |
na ozdobu | |
1 ks | cibule |
podle chuti | |
2 ks | okurka sterilovaná |
1 špetka | mletý pepř |
podle potřeby | |
1 špetka | sůl |
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme trochu sádla a výpeku, můžeme přidat i nadrobno nakrájenou cibuli nebo kyselou okurku. Vše pečlivě smícháme s dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme.
Po krátkém rozležení mažeme masovou pomazánku na plátky čerstvého chleba a podáváme, můžeme ještě doplnit plátky čerstvé cibule, proužky papriky, feferonkami či jinými pochutinami.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena