Vepřová panenka s olivovým dipem

Vyzkoušejte recept na přírodní vepřovou panenku se slaninou a olivovou omáčkou.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 kusy á 200 g. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a odložíme asi na 2 hodiny do chladu.
Pak každý kousek panenky ovineme do dvou plátků anglické slaniny a zprudka (ze všech stran) opečeme na oleji. Opečenou panenku vložíme asi na 15 - 20 minut do horké trouby. Pak ji vyjmeme a ještě asi na 5 minut zakryjeme.

Mezitím si připravíme olivovou omáčku. Okapané olivy nakrájíme nadrobno. Oba oleje smícháme. Do mísy vložíme žloutky, hořčici, balzamikový ocet a špetku soli. Za stálého šlehání žloutkové směsi postupně přiléváme olej, dokud nevznikne hustá majonéza. Nyní do základní omáčky vmícháme nasekané olivy, citronovou šťávu a petrželku. Podle potřeby dip dochutíme solí, pepřem a rozdělíme do mističek.

Vepřovou panenku v anglické slanině rozdělíme na porce a podáváme s olivovým dipem. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s olivovým dipem

Zpět na recept