Vepřová kýta ve smetanové omáčce

Plátky vepřové kýty v jemné smetanové omáčce.


4.3134x
35 min
37×

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, na krajích nařízneme. Po obou stranách mírně osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.

Na pánvi rozpálíme olej a vepřovou kýtu po obou stranách osmahneme. Plátky vepřového dáme stranou.

Na vypečeném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce necháme zavonět. Vlijeme obojí smetanu, rozmícháme a ochutíme solí a tymiánem. Dáme zpátky maso a dusíme doměkka 10 - 15 minut.

Vepřovou kýtu ve smetanové omáčce podáváme s čerstvou zeleninovou přílohou a vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta ve smetanové omáčce

Zpět na recept