Vaření.czReceptyVepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Vepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Recept na klasickou hovězí roštěnou, ale z vepřového.


4.819x
90 min
1×

Ingredience

100 mlolej
3 kscibule
200 gmouka
1.5 lvoda
8 lžicplnotučná hořčice
8 ksnakládané okurky
500 gvepřová kýta
2 kostkyhovězí bujón

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tak jako u hovězí roštěné, tak vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a poté obalíme v hladké mouce z obou stran. Plátky masa osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji a jakmile vyndáme maso, tak dáme na stejný tuk osmahnout dohněda cibuli. Pokud je málo tuku, tak přilijeme. K osmahnuté cibuli přilijeme vývar nebo horkou vodu s masoxem a dusíme cca 60 minut, dokud nebude maso měkké. Vepřové bude o hodně rychleji než hovězí. Pokud je maso měkké, tak jestli chceme více sosu, přilijeme vodu. Zbytek sosu dochutíme solí, pepřem a plnotučnou hořčicí. Pokud chceme omáčku znojemskou, tak přidáme cca 6 - 8 nakládaných okurek nakrájených na drobné kostičky. Zahušťujeme, jak chceme - instantní jíškou, hladkou moukou s vodou apod. Jestliže chceme omáčku jemnou, potom po přidání všech surovin vytáhneme maso a dáme bokem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a maso vrátíme zpět. Jestliže chceme mít kostičky okurek v omáčce, tak nejdříve rozmixujeme a poté přidáme nasekané okurky. K vepřové kýtě alá hovězí znojemská roštěná doporučuji rýži, ale můžeme cokoliv podle chuti - těstoviny, knedlíky, noky apod.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena