Vaření.czReceptyVepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Vepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Recept na klasickou hovězí roštěnou, ale z vepřového.


4.819x
90 min
1×

Ingredience

100 mlolej
3 kscibule
200 gmouka
1.5 lvoda
8 lžichořčice plnotučná
8 ksokurky nakládané
500 gvepřová kýta
2 kostkyhovězí bujón

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tak jako u hovězí roštěné, tak vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a poté obalíme v hladké mouce z obou stran. Plátky masa osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji a jakmile vyndáme maso, tak dáme na stejný tuk osmahnout dohněda cibuli. Pokud je málo tuku, tak přilijeme. K osmahnuté cibuli přilijeme vývar nebo horkou vodu s masoxem a dusíme cca 60 minut, dokud nebude maso měkké. Vepřové bude o hodně rychleji než hovězí. Pokud je maso měkké, tak jestli chceme více sosu, přilijeme vodu. Zbytek sosu dochutíme solí, pepřem a plnotučnou hořčicí. Pokud chceme omáčku znojemskou, tak přidáme cca 6 - 8 nakládaných okurek nakrájených na drobné kostičky. Zahušťujeme, jak chceme - instantní jíškou, hladkou moukou s vodou apod. Jestliže chceme omáčku jemnou, potom po přidání všech surovin vytáhneme maso a dáme bokem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a maso vrátíme zpět. Jestliže chceme mít kostičky okurek v omáčce, tak nejdříve rozmixujeme a poté přidáme nasekané okurky. K vepřové kýtě alá hovězí znojemská roštěná doporučuji rýži, ale můžeme cokoliv podle chuti - těstoviny, knedlíky, noky apod.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta alá hovězí znojemská roštěná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena