Dušená vepřová plec na pivu

Vyzkoušejte recept, který je velmi snadný a výsledek nezklame. Hlavní chod podáváme s rýží a zdobíme nasekanou natí jarní cibulky.


3.58x
120 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme od přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Pak maso ze všech stran osolíme, opepříme, promícháme s cibulí a olejem a necháme v chladu přes noc odležet.

Odleželé maso s cibulí obalíme v hladké mouce a poté zprudka orestujeme na sádle do růžova. Během opékání vmícháme drcený kmín, špetku oregana a prolisovaný česnek. Opečenou směs podlijeme pivem, zakryjeme a zvolna dusíme, dokud se pivo zcela neodpaří. Pak maso podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Dušenou plec na pivu ve vlastní šťávě rozdělíme na porce, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená vepřová plec na pivu

Zpět na recept