Vaření.czReceptyVěnečky s odlehčeným krémem

Věnečky s odlehčeným krémem

Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.


5.02x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
300 gvejce
125 gmáslo
250 gvoda
200 ghladká mouka

poleva

1 lžícerum
cukr moučka
1 lžícecitronová šťáva
2 lžícehorká voda

krém

300 mlmléko
100 gcukr moučka
250 mlsmetana ke šlehání
1 balenívanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Nejprve dáme do hrnce vodu, máslo a na sporáku zahříváme na nejvyšším stupni (za občasného míchání). Jakmile se máslo úplně rozpustí a směs začne bublat, přisypeme předem odváženou (nejlépe i prosátou) mouku a svižně mícháme, aby se vše spojilo, poté ještě cca 2 minuty promícháváme, těsto se začne odlepovat od stěn. Po cca 2 minutách stálého míchání je těsto hotovo, jakmile se na dně hrnce napálí tenký povlak těsta, odstavíme hrnec a necháme částečně vychladnout. Těsto přesuneme do mísy, osolíme a jakmile má zhruba teplotu těla, postupně zašleháme vajíčka. Těsto nejprve vypadá opravdu nevzhledně, nakonec se však spojí na hladkou konzistenci. Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Těsto přendáme do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem či silikonovou podložkou tvoříme kolečka. Plech zlehka pokropíme vodou. A vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme 30 minut dozlatova. NEOTVÍRÁME troubu během pečení, těsto by spadlo. Během pečení si připravíme krém. Nejprve uvaříme pudink podle návodu na obalu - z mléka, cukru a pudinkového prášku, jen mléka dáme pouze 300 ml. Pokud nemáme nepřilnavý rendlík, cukr přidáváme až úplně nakonec, aby se pudink nepřichytával ke dnu hrnce. Po zhoustnutí odstavíme a potravinovou folii přitiskneme na povrch pudinku, aby se neudělal škraloup, pudink necháme úplně vychladnout. Vyšleháme si smetanu ke šlehání a poté zvlášť vychladlý pudink. Lžící vmícháme vyšlehanou smetanu do vyšlehaného pudinku, vznikne hladký lehký krém. Vychladlé věnečky podélně rozkrojíme, cukrářským sáčkem se zdobící špičkou naplníme pudinkovým krémem a přiklopíme vrchní částí. Posledním krokem je potření věnečků citronovou polevou, kterou snadno vytvoříme smícháním citronové šťávy, rumu, horké vody a moučkového cukru. Hotové věnečky necháme v lednici odležet a poté servírujeme například jako zákusek ke kávě.

Jako z cukrárny! Ty nejlepší zákusky, které si upečete doma

Kdo by nemiloval zákusky? Není nic lepšího než si ke kávičce jednou za čas dopřát něco sladkého. Kremrole, větrníky, věnečky, ale i oblíbené punčové řezy, makronky či nepřekonatelný Sacher dort. Vše vás podle ověřených receptů naučíme!

Jako

Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.

Domácí

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Věnečky s odlehčeným krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena