Špaldové věnečky

Máte chuť mlsat, ale nechcete příliš hřešit? Zkuste recept na špaldové věnečky.


0.00x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
12 dkgmáslo
2 lžícekakao
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
10 dkgtmavý třtinový cukr
30 dkgcelozrnná špaldová mouka

Postup přípravy

Do jemně mleté špaldové mouky přidáme vejce, tmavý cukr, změklý tuk a vanilkový cukr. To vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejné půlky. Jednu dáme do lednice odležet a do druhé poloviny přimícháme kakao a mletou skořici. Také ho vložíme do lednice na 60 minut odležet. Získáme tak jednu tmavou a jednu bílou půlku těsta.

Odleželé těsto na špaldové věnečky vyndáme z lednice a od každé barvy si postupně odkrojíme stejný dílek. Z těchto dílků vyválíme 2 tenké proužky, které do sebe zatočíme. Dvoubarevný pletenec spojíme do tvaru věnečku a vložíme na plech vyložený vymazaným pečicím papírem.

Špaldové věnečky pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C dozlatova.

Špaldové věnečky podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldové věnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.