Špaldové věnečky

Máte chuť mlsat, ale nechcete příliš hřešit? Zkuste recept na špaldové věnečky.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Do jemně mleté špaldové mouky přidáme vejce, tmavý cukr, změklý tuk a vanilkový cukr. To vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejné půlky. Jednu dáme do lednice odležet a do druhé poloviny přimícháme kakao a mletou skořici. Také ho vložíme do lednice na 60 minut odležet. Získáme tak jednu tmavou a jednu bílou půlku těsta.

Odleželé těsto na špaldové věnečky vyndáme z lednice a od každé barvy si postupně odkrojíme stejný dílek. Z těchto dílků vyválíme 2 tenké proužky, které do sebe zatočíme. Dvoubarevný pletenec spojíme do tvaru věnečku a vložíme na plech vyložený vymazaným pečicím papírem.

Špaldové věnečky pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C dozlatova.

Špaldové věnečky podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldové věnečky

Zpět na recept