Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.

31263×

Recept na výborné domácí kremrole

1) Příprava surovin.

Na těsto na kremrole si připravíme: 270 g hladké mouky, 2 žloutky, 20 g čerstvého droždí, 1 vanilkový cukr, 7 lžic mléka a 100 g másla.

Na náplň budeme potřebovat: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání (33%) a 2 lžíce cukru moučka.

Připravíme si také moučkový cukr na závěrečné posypání. 

2) Nejprve si do mísy odvážíme mouku a roztopíme máslo jen tak, aby bylo vlažné. Nachystáme si také žloutky a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt.

3) Ve vlažném mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru, avšak nenecháváme kynout.

4) Rozmíchané droždí ihned přemístíme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Promícháme, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a spojíme v hladké těsto.

5) V tuto chvíli si dáme rozehřát troubu na 180 °C. Těsto ihned rozválíme na tenký plát cca 2 mm. Krájíme na pruhy široké 2 cm a dlouhé cca 25 cm.

6) Pruhy těsta namotáváme na kovové trubičky. Vždy překryjeme malou část předchozí otočky tak, aby se po upečení spojily a vytvořily tvar kremrole. Kremrole skládáme na plech vyložený pečícím papírem (spojem dolů).

7) Připravené pruhy těsta namotány na kovových trubičkách potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut na 180 °C, až jsou dozlatova.

8) Chvíli po upečení sundáme kovové trubičky. Ruce chráníme chňapkou či utěrkou.

9) Nakonec připravíme krém. V misce nejprve minutu šleháme smetanu ke šlehání, poté přidáme mascarpone s moučkovým cukrem a šleháme jen do té doby, než se hmota sjednotí a začnou se při vytahování šlehacích metel dělat na krému špičky.

Tímto lehkým krémem naplníme cukrářským sáčkem kremrole z obou stran.

10) Hotové kremrole ještě posypeme přes sítko moučkovým cukrem a servírujeme ke kávě jako zákusek.

Kremrole a finanční náročnost

Ingredience na kremrole nás celkem vyjdou na zhruba 120 Kč, podle výběru jednotlivých surovin.

Další recepty krok za krokem - naučte se polévky, dezerty, moučníky, saláty i oblíbené hlavní chody podle podrobných fotoreceptů

Kvíz: Jak dobře znáte zvyky, tradice a pořekadla spojené s adventem a novým rokem?

Připravili jsme si pro vás pár otázek, které prověří vaše znalosti o vánočních zvycích, tradicích, pořekadlech a dalších zajímavostech spojenými s vánočními svátky, oslavou Silvestra a začátkem nového roku. Pojďme na to :-)

Kvíz:

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena