Vanilkový žloutkový krém

Recept na lahodný krém k plnění dortů a jiných moučníků, který krásně voní po vanilce.


5.01x
20 min

Ingredience

2 ksžloutek
2 dlmléko
1 lžícecukr krupice
0.5 ksvanilkový lusk
1 lžícebramborová moučka

Postup přípravy

Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme.

Mléko nalijeme do kastrolku a společně se žloutky, cukrem a bramborovou moučkou ušleháme. Směs za stálého míchání povaříme na mírném plameni, dokud nezhoustne. Nakonec vmícháme vanilkový lusk, případně jej nahradíme trochou vanilkového aroma.

Vanilkovým žloutkovým krémem plníme dorty, zákusky, koláče i cukroví.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkový žloutkový krém

Zpět na recept
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.