Velšský králík

Skvělá večeře bez masa, kterou původně vymysleli chudí Velšané.


3.914x
60 min

Ingredience

těsto

slanina
1 šálekvývar
2-3 ksvejce
5 lžicmáslo
2-3 lžícestrouhanka
2 kscibule
0.5 lžičkykmín
1-2 šálkyceler
1-2 špetkytymián
0.5 šálkumrkev
0.5 lžičkybazalka
1-2 špetkyšalvěj
2 lžícesekaná petrželka
2 lžícesekaná pažitka
1-2 šálkysekané kopřivy
4 šálkystarší chleba

podle potřeby

sůl
máslo

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu očistíme, nastrouháme a odebereme požadované množství. Velké cibule nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky a taktéž odměříme počet šálků. Slaninu není nutná, ale je dobrá pro chuť.

V hrnci na 5 lžících másla opečeme nakrájenou cibuli, strouhaný celer, mrkev a starší chleba. Pokud je příliš tvrdý, rozdrtíme ho. Směs zalijeme šálkem vývaru, může být i z kostky, přidáme kmín a bazalku, po špetce šalvěje a tymiánu, po 2 lžících sekané pažitky a petrželky. Směs mírně osolíme a přidáme sekané kopřivy. Promícháme a necháme vsáknout. Pokud byl chleba příliš suchý, přilijeme ještě trochu vývaru.

Směs necháme prochladnout a zamícháme 2 - 3 rozšlehaná vejce. Podle potřeby přidáme ještě 2 - 3 lžíce strouhanky.

Pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme alobalem či pečícím papírem a na ní položíme směs tvarovanou do šišky. Poklademe máslem či slaninou a pečeme 1/2 hodiny. Do směsi můžete také přidat trochu mletého masa.

Velšského králíka nakrájíme na řezy. Velšského králíka servírujeme teplého či studeného se salátem či pokrájenou zeleninou.
Dobrou chuť!
user-icon

autor Ninfa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velšský králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena