Velikonoční zajíc

Velikonoce jsou za dveřmi, tak byste měli vědět, jak se peče zajíček!


3.0852x
120 min

Ingredience

250 gcukr
4 ksvejce
250 gmáslo
1 ksbílek
1 lžičkaprášek do pečiva
- -mandle
275 gmouka polohrubá
1 lžícešťáva citronová
2 kscukr vanilkový
250 gcukr moučka
100 gpoleva hořká
- -barvivo

Postup přípravy

Máslo, cukr a vanilkový cukr umícháme do krému. Postupně vmícháme vejce a nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Formu zajíce vymažeme a vysypeme strouhanými mandlemi. Do formy dáme těsto a asi 50 minut pečeme dozlatova. Ve formě necháme vychladnout a pak zajíce vyklopíme. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a zajíce jí ozdobíme. Necháme dobře ztuhnout. Smícháme moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu, hmotu rozdělíme na 5 dílů a obarvíme. Zajíce různobarevně ozdobíme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční zajíc

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena