Velikonoční zajíc

Velikonoce jsou za dveřmi, tak byste měli vědět, jak se peče zajíček!


3.0852x
120 min

Postup přípravy

Máslo, cukr a vanilkový cukr umícháme do krému. Postupně vmícháme vejce a nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Formu zajíce vymažeme a vysypeme strouhanými mandlemi. Do formy dáme těsto a asi 50 minut pečeme dozlatova. Ve formě necháme vychladnout a pak zajíce vyklopíme. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a zajíce jí ozdobíme. Necháme dobře ztuhnout. Smícháme moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu, hmotu rozdělíme na 5 dílů a obarvíme. Zajíce různobarevně ozdobíme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční zajíc

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena