Vaření.czReceptyVelikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou

Velikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou

Recept na výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.


4.25x
25 min

Ingredience

3-4 ksvejce
4-6 lžiczakysaná smetana
2 kostkysmetanový termizovaný sýr
180 gsmetanové žervé

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá pažitka

na ozdobu

ředkvička

podle potřeby

bageta

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé. Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na drobné kousky. Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva. Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena