Recept na výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
3-4 ks | vejce |
4-6 lžic | zakysaná smetana |
2 kostky | smetanový termizovaný sýr |
180 g | smetanové žervé |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
čerstvá pažitka | |
na ozdobu | |
ředkvičky | |
podle potřeby | |
bageta |
Vejce uvaříme natvrdo. Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé. Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme.
Vejce nakrájíme na drobné kousky. Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva.
Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Tipy na tradiční i moderní obložené mísy
Je před vámi příprava slavnostního pohoštění a chcete se tentokrát opravdu blýsknout? Nebaví vás mazat veku na tucty chlebíčků, protože očekáváte rozmlsané hosty, kdy každý z nich dává přednost jinému druhu? Možná nebude od věci vsadit na studené obložené mísy, kde si to své vybere každý sám, aniž by přišel o možnost obdivovat váš aranžérský talent.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena