Velikonoční tlačenka

Už nevíte co s vykoledovanými vajíčky? Je zde recept na rychlou a chutnou vaječnou tlačenku plnou zeleniny.


4.463x
25 min
5×

Ingredience

1 kscibule
1 kostkamasox
0.5 ksčervená paprika
2 kssterilovaná okurka
150 gšunkový salám
6 ksvařená vejce
0.5 ksoranžová paprika
1 balíčekželatina na vaječnou tlačenku
1 sklenicemoravanka (kunovjanka)
1 sklenicemajonéza (250 ml)

Postup přípravy

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy a nálev si uchováme. Přidáme na kostičky nakrájená vejce i salám, nadrobno nakrájenou cibuli a papriky nakrájené na pásky. Vyklopíme majonézu a všechno důkladně promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření! Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Včas ji odtáhneme od ohně, protože varem by se želatina znehodnotila. Necháme 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu. Občas promícháme a po částečném vychladnutí smícháme v míse se zeleninou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout (nejlépe přes noc). Pak vaječnou tlačenku opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme ozdobit kousky zeleniny a čerstvými bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční tlačenka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena