Už nevíte co s vykoledovanými vajíčky? Je zde recept na rychlou a chutnou vaječnou tlačenku plnou zeleniny.
1 ks | cibule |
1 kostka | masox |
0.5 ks | paprika červená |
2 ks | okurka sterilovaná |
150 g | salám šunkový |
6 ks | vařená vejce |
0.5 ks | oranžová paprika |
1 balíček | želatina na vaječnou tlačenku |
1 sklenice | moravanka (kunovjanka) |
1 sklenice | majonéza (250 ml) |
Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy a nálev si uchováme. Přidáme na kostičky nakrájená vejce i salám, nadrobno nakrájenou cibuli a papriky nakrájené na pásky. Vyklopíme majonézu a všechno důkladně promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření! Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Včas ji odtáhneme od ohně, protože varem by se želatina znehodnotila. Necháme 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu. Občas promícháme a po částečném vychladnutí smícháme v míse se zeleninou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout (nejlépe přes noc). Pak vaječnou tlačenku opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme ozdobit kousky zeleniny a čerstvými bylinkami.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena