Velikonoční tlačenka

Už nevíte co s vykoledovanými vajíčky? Je zde recept na rychlou a chutnou vaječnou tlačenku plnou zeleniny.


4.463x
25 min
5×

Postup přípravy

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy a nálev si uchováme. Přidáme na kostičky nakrájená vejce i salám, nadrobno nakrájenou cibuli a papriky nakrájené na pásky. Vyklopíme majonézu a všechno důkladně promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření!

Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Včas ji odtáhneme od ohně, protože varem by se želatina znehodnotila. Necháme 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

Občas promícháme a po částečném vychladnutí smícháme v míse se zeleninou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout (nejlépe přes noc).

Pak vaječnou tlačenku opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme ozdobit kousky zeleniny a čerstvými bylinkami.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční tlačenka

Zpět na recept