Velikonoční mazanec s rozinkami

Jiná verze receptu na mazanec hlavně pro diabetiky.


5.015x
90 min
1×

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu.

Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme lžíci hrubé mouky, špetku cukru a zalijeme 1 dl vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek. Do polohrubé mouky přidáme rozehřátou Heru, umělé sladidlo, nastrouhanou citronovou kůru, žloutek, kvásek a se 4 dl vlažného mléka zaděláme těsto. Přidáme nakrájené mandle, rozinky s rumem, těsto poprášíme moukou a necháme kynout. Během kynutí zamícháme do těsta kandované ovoce nakrájené na nudličky.

Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na dva díly. Z každého upravíme bochánek, dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli v teple kynout.

Mazanec s rozinkami potřeme rozpuštěným máslem se žloutkem a střed bochánku nastřihneme nůžkami do křížku, posypeme nasekanými mandlemi a v předehřáté troubě upečeme mazanec dozlatova.

Velikonoční mazanec s rozinkami je vhodný pro diabetiky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční mazanec s rozinkami

Zpět na recept