Velikonoční bulky

Recept na sladké kynuté mini bochánky se skořicí a mandlemi.


4.69x
120 min

Ingredience

50 gcukr
1 ksžloutek
100 mlmléko
120 ghladká mouka
120 gpolohrubá mouka
100 mlsmetana ke šlehání
60 gmandlové lupínky
1 lžičkasušená pomerančová kůra
1 balíčekskořicový cukr
15 gčerstvé droždí

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Hladkou i polohrubou mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutek rozmíchaný se smetanou, skořicový cukr a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.

Do vykynutého těsta zapracujeme polovinu mandlových lupínků, těsto prohněteme a rozdělíme na 16 kousků. Z dílků vytvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak vrchní část bochánků nastřihneme nůžkami do malého křížku, potřeme je rozšlehaným vejcem a poklademe zbývajícími mandlovými lupínky.

Bulky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 12 - 15 minut.

Velikonoční bulky podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční bulky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.