Vegetariánská zelňačka

Recept na zelňačku bez masa a uzenin.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí překrájíme.

Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a společně s trochou kmínu a soli uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.

Zelí dáme do jiného hrnce, ve kterém jsme předtím osmahli nadrobno nakrájenou velkou cibuli, zasypeme mletou paprikou a jen krátce za stálého míchání osmahneme. Dáváme pozor, aby se nespálila, polévka by potom byla hořká! Ihned zalijeme přibližně 1,5 l vody, přidáme 2 - 3 bobkové listy a pár kuliček celého pepře. Zelí povaříme 30 minut, až je měkké. Kuličky pepře a bobkový list vyjmeme.

Nakonec do vegetariánské zelňačky přidáme uvařené brambory a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a kořením.

Vegetariánskou zelňačku podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská zelňačka

Zpět na recept