1 balení | kukuřízek Veto | |
2 ks | tortilla | |
100 g | čerstvý špenát | |
4 ks | cherry rajče | |
0.3 ks | okurka salátová | |
1 ks | sojový jogurt | |
1 lžička | citronová šťáva | |
1 špetka | pepř a sůl | |
2 lžíce | olej | |
1 lžíce | grilovací koření | |
1 stroužek | česnek |
Nejdříve si připravíme dresink do wrapu. Do bílého jogurtu prolisujeme stroužek česneku, osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Pečlivě dresink promícháme a dáme odležet do lednice.
Veganské plátky nakrájíme na nudličky, zakápneme olejem, přidáme lžičku grilovacího koření a promícháme. Na pánev nalijeme olej a na rozpáleném oleji orestujeme veganské nudličky.
Tortilly necháme chvilku opéct na sucho na pánvi a poté plníme připravenými surovinami. Nejdřív na tortillu naneseme připravený dresink, poté špenát, nakrájená cherry rajčata, okurku a nakonec přidáme opečené veganské plátky.
Tortilly opatrně zamotáme a můžeme ihned podávat. Připravíme si tak výborný lehký oběd, večeři či svačinku, kterou nepohrdnou ani děti.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena