Vaření.czReceptyBramborová tortila s cibulí a špenátem

Bramborová tortila s cibulí a špenátem

Zeleninová tortila se spoustou vitamínů. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


4.345x
60 min
5×

Ingredience

3 ksvejce
30 gmáslo
1 kscibule
100 mlsmetana
150 glistový špenát
2 ksvelká brambora

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Oloupeme brambory a nakrájíme je na 3mm tenké plátky. Plátky brambor povaříme asi 5 minut v osolené vodě a poté slijeme. Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, Vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme brambory a omytý špenát nakrájený na proužky. Pánev sejmeme z ohně a na 5 minut přiklopíme pokličkou, aby špenát zvadl. Ve větší míse rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme brambory se špenátem a dobře promícháme. Vše vlijeme do oválné zapékací mísy, urovnáme povrch a vložíme do trouby. Zapékáme 15-20 minut, dokud vejce neztuhnou a na povrchu nezezlátnou. Mírně zchladlou tortilu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme se zeleninovým salátem. Zdroj: Interspar
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová tortila s cibulí a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena