Vaření.czReceptyŠpanělská tortilla - bramborová omeleta

Španělská tortilla - bramborová omeleta

Španělská bramborová omeleta tzv. tortilla je naprosto jednoduché, vynikající a až přímo návykové jídlo pocházející ze slunného Španělska. Vyzkoušejte snadný recept na její přípravu.


4.573x
60 min
1×

Ingredience

1 hrnečekolej
6 ksvejce
6 ksbrambory
1 kscibule
1 lžícepetrželová nať

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji v silnostěnné pánvi dozlatova, vyjmeme a necháme v sítu odkapat přebytečný olej. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, orestujeme na stejném oleji ze všech stran, taktéž dozlatova. Přidáme osmahnutou cibuli, hrst nasekané petrželky, promícháme a zalijeme rozkvedlanými, osolenými a mírně opepřenými vejci. Na mírném ohni směs opékáme cca 10 minut. Poté pánev vložíme do horké trouby rozehřáté na 180 °C a dopékáme asi 25 minut. Španělskou tortillu podáváme jako teplé i studené jídlo, ať už jako hlavní chod či chutnou svačinu. Při servírování tortillu krájíme nejlépe na trojúhelníky, můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu, zakápnout česnekovým olejem a obložit zeleninou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělská tortilla - bramborová omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena