Španělská tortilla - bramborová omeleta

Španělská bramborová omeleta tzv. tortilla je naprosto jednoduché, vynikající a až přímo návykové jídlo pocházející ze slunného Španělska. Vyzkoušejte snadný recept na její přípravu.


4.571x
60 min
1×

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji v silnostěnné pánvi dozlatova, vyjmeme a necháme v sítu odkapat přebytečný olej.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, orestujeme na stejném oleji ze všech stran, taktéž dozlatova. Přidáme osmahnutou cibuli, hrst nasekané petrželky, promícháme a zalijeme rozkvedlanými, osolenými a mírně opepřenými vejci. Na mírném ohni směs opékáme cca 10 minut.

Poté pánev vložíme do horké trouby rozehřáté na 180 °C a dopékáme asi 25 minut.

Španělskou tortillu podáváme jako teplé i studené jídlo, ať už jako hlavní chod či chutnou svačinu. Při servírování tortillu krájíme nejlépe na trojúhelníky, můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu, zakápnout česnekovým olejem a obložit zeleninou podle chuti.

Vyzkoušejte další výborné recepty z brambor


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělská tortilla - bramborová omeleta

Zpět na recept