Veganské sojové plátky na paprice

Recept na jemnou veganskou omáčku, která se hodí k sojovému masu, ale dobrá je i jen tak samotná s knedlíkem.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Den dopředu si uvaříme sojové plátky v 1 litru vody s dvěma zeleninovými bujony a se sojovou omáčkou a tamari. Můžeme přidat i nové koření, celé nebo mleté. Sójové plátky necháme v chladu do druhého dne.

Větší cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme sojové plátky pokrájené na proužky a trochu vody a chvíli společně dusíme. Po asi pěti minutách přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme rostlinnou alternativou smetany, do které jsme přidali lžíci polohrubé mouky. Smetana se prodává ve více druzích, je možné si vybrat podle chuti,

Jakmile omáčka začne vařit, trochou vody ji lze upravit na požadovanou hustotu a podle chuti ji osolíme. Do omáčky jsem dala papriku lahůdkovou, omáčka je po ní svítivě červená a má i jinou chuť než s obyčejnou paprikou. Z té je také moc dobrá, ale je potřeba dát cca poloviční množství papriky. Chuť je hutnější a barva tmavší.

Veganské sojové plátky na paprice podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské sojové plátky na paprice

Zpět na recept