Sojové kostky se zeleninou na víně

Recept na bezmasý pokrm s kořenovou zeleninou.


5.03x
160 min

Postup přípravy

Sojové kostky uvaříme podle chuti nebo návodu (např. v osoleném zeleninovém vývaru se sojovou omáčkou).

Zatímco se sojové kostky vaří, nakrájíme oloupanou středně velkou cibuli nahrubo, česnek na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu na malé kostky. Mrkev použijeme větší, celer menší. V pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme česnek, promícháme a přidáme kořenovou zeleninu, tymián a bobkový list. Za občasného míchání opékáme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Uvařené sojové kostky slijeme a vymačkáme z nich tekutinu. Přendáme je do pekáče, přidáme k nim orestovanou zeleninu a rajský protlak, osolíme a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a vodou. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 - 3 hodiny, až je zelenina měkká. Vždy po 20 - 30 minutách obsah pekáče promícháme, aby se pokrm seshora nepřipalovat.

Sojové kostky se zeleninou na víně podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo rýží.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sojové kostky se zeleninou na víně

Zpět na recept