Vdolky se slaninou a sýrem

Recept na vdolky z kynutého těsta, které poklademe slaninou, podušenou cibulkou a poté zapečeme v troubě.


3.0748x
60 min
1×

Ingredience

16 plátkůslanina
250 gcibule
200 gtvrdý sýr

těsto

1 lžičkacukr
6 lžicolej
1 špetkasůl
voda
50 gdroždí
500 ghladká mouka

podle potřeby

olej

na potření

1 ksvejce

podle chuti

kmín

Postup přípravy

Mouku, cukr, droždí, vodu, olej a sůl společně zpracujeme a vytvoříme tak těsto, které necháme na teplém místě kynout. Vody přidáváme podle potřeby. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na troše oleje. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílů, z každého rozválíme placku, dáme na plech, potřeme vejcem, posypeme kmínem, obložíme slaninou, podušenou cibulkou a nastrouhaným sýrem. Takto připravené vdolky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vdolky se slaninou a sýrem podáváme ihned po vytažení z trouby, jsou třeba skvělou večeří.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vdolky se slaninou a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena