Vařená kapusta se sýrem

Velmi jednoduché a chutné. Pokrm z růžičkové kapusty.


3.210x
30 min

Postup přípravy

Růžičky kapusty zbavíme vnějších poškozených lístků a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne. Pak ji scedíme.

Sýr nastrouháme. V malém kastrolku uškvaříme máslo dorůžova.

Uvařenou kapustu posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme uškvařeným máslem a opepříme Francouzský dresink pokrm zajímavě dochutí, ale není podmínkou. Kapusta je výborná i jen s máslem a sýrem.

Vařená kapusta se sýrem je velmi chutná s upečeným toastovým chlebem nebo tmavým chlebem s máslem. Když k ní ale přidáme uvařené brambory, můžeme ji podávat jako bezmasý hlavní chod.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařená kapusta se sýrem

Zpět na recept