Vánoční zelňačka

Vynikající recept na kapustnici ze severního Slovenska.


5.07x

Ingredience

30 ghladká mouka
100 gsušené švestky
250 gkyselá smetana
500 gkyselé zelí
250 guzená kuřecí rolka

podle chuti

sůl
houby
bobkový list

Postup přípravy

Kyselé zelí pokrájíme, umyjeme, zalijeme vodou, přidáme umyté houby a vaříme. Když je zelňačka mírně povařená, vložíme do ní umyté švestky. Když je všechno dobře uvařené a měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, osolíme a povaříme. Před dovařením do zelňačky přidáme kuřecí uzenou rolku nakrájenou na malé kousky. Ta výborným způsobem nahradí klasickou klobásku či uzené vepřové maso. Vánoční zelňačku při servírovaní na talíř dozdobíme smetanou. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena