Vánoční zelňačka

Vynikající recept na kapustnici ze severního Slovenska.


5.07x

Postup přípravy

Kyselé zelí pokrájíme, umyjeme, zalijeme vodou, přidáme umyté houby a vaříme. Když je zelňačka mírně povařená, vložíme do ní umyté švestky. Když je všechno dobře uvařené a měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, osolíme a povaříme.

Před dovařením do zelňačky přidáme kuřecí uzenou rolku nakrájenou na malé kousky. Ta výborným způsobem nahradí klasickou klobásku či uzené vepřové maso.

Vánoční zelňačku při servírovaní na talíř dozdobíme smetanou. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská