Vánoční vinné klobásky

Pochoutkové klobásky podomácku vyrobené vám budou chutnat celý rok, ale zvlášť o Vánocích.


2.91249x
60 min

Ingredience

200 gslanina
300 mlmléko
100 mlsmetana
2 ksveka
200 mlbílé víno
500 ghovězí zadní
500 gvepřová plec
300 gvepřový ořez

podle chuti

sůl
hřebíček
nové koření
mletý bílý pepř
muškátový květ

podle potřeby

skopová střívka

Postup přípravy

Kostky hovězího masa prosolíme, promícháme, necháme asi hodinu odležet.

Žemle namočíme do části mléka. Hovězí a vepřové bez kosti se slaninou najemno umeleme spolu s vymačkanou žemlí. Poté rozkutrujeme s kořením rozpuštěným ve víně, přidáme zbytek mléka, smetanu a víno.

Vytvořenou hladkou hmotou plníme střívka. Pokud nemáme střívka a plničku, můžeme z hmoty tvarovat válečky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.

Vánoční vinné klobásky podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční vinné klobásky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena