Vánoční vinné klobásky

Pochoutkové klobásky podomácku vyrobené vám budou chutnat celý rok, ale zvlášť o Vánocích.


2.91249x
60 min

Postup přípravy

Kostky hovězího masa prosolíme, promícháme, necháme asi hodinu odležet.

Žemle namočíme do části mléka. Hovězí a vepřové bez kosti se slaninou najemno umeleme spolu s vymačkanou žemlí. Poté rozkutrujeme s kořením rozpuštěným ve víně, přidáme zbytek mléka, smetanu a víno.

Vytvořenou hladkou hmotou plníme střívka. Pokud nemáme střívka a plničku, můžeme z hmoty tvarovat válečky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.

Vánoční vinné klobásky podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční vinné klobásky

Zpět na recept