Vánoční bramborový salát

Každé Vánoce se všichni těšíme na pravý bramborový salát! Připravte si jej podle receptu, který je pro nás tím chuťově nejlepším.


3.0846x
35 min

Postup přípravy

Středně velké brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme podélně (celer na plátky) a uvaříme v mírně osolené vodě. Měkkou zeleninu scedíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na cedníku přelijeme vroucí vodou. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a také nakrájíme na kostičky.

Brambory dáme do mísy společně se zeleninou, přidáme hrášek, nakrájené okurky spolu s částí okurkového nálevu a doplníme vejci a jablky. Nakonec rozpustíme nakrájený špek a veškerý obsah v míse zalijeme puštěným tukem (škvarky odložíme na jiný recept). Mísu se všemi surovinami na vánoční bramborový salát necháme odstát a opatrně mícháme, až je vše zcela vychladlé. Je důležité, aby v salátu zůstaly kousky brambor, zeleniny a ostatních surovin. Bramborový salát podle chuti osolíme, opepříme, ocukrujeme a v závěru přidáme i tatarskou omáčku a majonézu.

Takto připravený vánoční bramborový salát necháme v klidu odležet, a to nejlépe do druhého dne. Vánoční bramborový salát podáváme se smaženým kaprem nebo klasickými řízky, jak kdo má rád.

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční bramborový salát

Zpět na recept