Cukroví, které můžeme péct během celého roku, stejně jako o Vánocích.
Hodnocení
4.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
1 balíček
mandle
těsto
210 g
máslo
70 g
cukr moučka
1 balíček
vanilkový cukr
280 g
hladká mouka
100 g
strouhané oříšky
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
Postup přípravy
Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme.
Z mouky, změklého másla, cukru a mletých ořechů vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout.
Troubu předehřejeme na 175 °C.
Z odpočatého těsta tvoříme kuličky, do jejichž středu zabalíme vždy jednu oloupanou mandli a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme dorůžova a ještě horké vanilkové kuličky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.