Vanilkové bábovičky

Křehký vanilkový moučník s jablky a čokoládou


3.1112x
45 min

Ingredience

4 lžícecukr
6 lžicolej
sůl
2 ksvejce
250 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 lžičkaskořice mletá
2 balíčkyvanilkový cukr
500 gpolohrubá mouka
60 kspapírové košíčky
80 gčokoládové hoblinky
600 gkyselejší jablka
citronová šťáva na pokapání
kakao a cukr moučka smíchané na posypání

Postup přípravy

Jablíčka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky, které pokapeme citrónovou šťávou.

Mouku osolíme, přidáme cukry, skořici, prášek do pečiva a dobře promícháme.

Vejce rozšleháme v mléce a společně s olejem vlijeme do mouky. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme jablka a čokoládu.

Vždy tři papírové košíčky dáme do sebe, zhruba do 2/3 naplníme těstem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 30 minut.

Podáváme posypané směsí kakaa a moučkového cukru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkové bábovičky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.