Valdštejnské závitky

Vepřová panenka plněná anglickou slaninou a pikantní klobásou. Nepříliš náročné na přípravu s perfektním výsledkem.


2.9661x
30 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 4 medailonky a lehce naklepeme přes igelitový sáček paličkou. Medailonky osolíme a okořeníme grilovacím kořením, lehce potřeme hořčicí a položíme slabé plátky slaniny. Klobásu rozřízneme napříč a podél, abychom měli dlouhé čtvrtky. Konce nařízneme a položíme na slaninu.

Maso zabalíme do závitku, aby konce klobás přesahovaly závitek a napíchneme na jehlu střídavě s kousky cibule.

Restujeme do zlatova na pánvi na horkém oleji.

Olej slijeme a na rozpuštěném másle s přidáním sojové omáčky a trochy vody podusíme.

Hotové jídlo na talíři podložíme lístkem hlávkového salátu a ozdobíme zeleninou dle vlastního uvážení. Jako přílohu doporučuji tmavé pečivo nebo opečený toast.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valdštejnské závitky

Zpět na recept