Valašské frgály

Máte rádi valašské frgály? Zkuste si je vyrobit doma!


3.712x
75 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nasypeme cukr, na něj poté rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažné mléko. Droždí necháme nabobtnat. Na okraj mísy (mimo droždí) rozklepneme vejce, přidáme tuk, sůl a citronovou kůru.

Jakmile je droždí již nabobtnalé, ze všech ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí na pomoučněném vále rozválíme koláče o průměru asi 30 cm.

Jednotlivé koláče potřeme klasickou náplní - tvarohovou, hruškovou, švestkovou, makovou, povidlovou, borůvkovou nebo meruňkovou. Valašské frgály posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli na plechu s pečícím papírem vykynout. Před pečením ještě potřeme okraje vejcem rozšlehaným v kapce oleje.

Valašské frgály pečeme v předehřáté troubě na 180 - 190 °C dozlatova. Na závěr pokapeme máslem, ve kterém jsme rozpustili moučkový cukr.

Aby byl frgál správně mastný, potřeme okraje ještě jednou tukem.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašské frgály

Zpět na recept