Zelí od valašské stařenky

Zelí připravené v jednom hrnci s masem. Osvědčený recept na valašskou verzi vepřo-knedla-zela.


4.7319x
75 min

Postup přípravy

Plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme nudličky.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, potom přidáme kostky masa a asi půl hodiny smažíme. Zasypeme mletou červenou paprikou, promícháme a ihned přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou. Občas podle potřeby podléváme vařící vodou. Po změknutí masa zalijeme kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a 20 minut provaříme.

Zelí od valašské stařenky podáváme s kynutým knedlíkem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelí od valašské stařenky

Zpět na recept