Zelí od valašské stařenky

Zelí připravené v jednom hrnci s masem. Osvědčený recept na valašskou verzi vepřo-knedla-zela.


4.7319x
75 min

Ingredience

4 kscibule
2 lžícesádlo
2 kgzelí
0.5 lkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 lžícemletá sladká paprika
1 kgvepřové plecko

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme nudličky.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, potom přidáme kostky masa a asi půl hodiny smažíme. Zasypeme mletou červenou paprikou, promícháme a ihned přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou. Občas podle potřeby podléváme vařící vodou. Po změknutí masa zalijeme kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a 20 minut provaříme.

Zelí od valašské stařenky podáváme s kynutým knedlíkem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelí od valašské stařenky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena