Valašské měsíčky

Tradiční recept na výborné pečené i nepečené cukroví v jednom.


2.77x
60 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru moučka, kakaa, másla a mletých mandlí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.

Těsto vyválíme a vykrajujeme měsíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme.

Připravíme si nepečené těsto z mletých piškotů, cukru moučka, másla, sušeného mléka, mletých mandlí, citronové šťávy a rumu podle chuti. Přes mikroten těsto vyválíme a vykrajujeme stejné tvary.

Upečený měsíček potřeme marmeládou a přilepíme měsíček z nepečeného těsta. Valašské měsíčky necháme do druhého dne zaschnout, potom namáčíme do bílé čokoládové polevy a postříkáme tmavou čokoládovou polevou.

Valašské měsíčky podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako neodolatelně dobré cukroví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašské měsíčky

Zpět na recept