Valašské měsíčky

Tradiční recept na výborné pečené i nepečené cukroví v jednom.


2.77x
60 min

Ingredience

těsto

140 gmáslo
20 gkakao
70 gcukr moučka
210 ghladká mouka
40 gmleté mandle

těsto 2

120 gmáslo
200 gcukr moučka
100 gsušené mléko
2 lžícecitronová šťáva
200 gmleté mandle
100-140 gmleté piškoty

podle chuti

rum

na ozdobu

tmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva

náplň

rybízová marmeláda

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru moučka, kakaa, másla a mletých mandlí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.

Těsto vyválíme a vykrajujeme měsíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme.

Připravíme si nepečené těsto z mletých piškotů, cukru moučka, másla, sušeného mléka, mletých mandlí, citronové šťávy a rumu podle chuti. Přes mikroten těsto vyválíme a vykrajujeme stejné tvary.

Upečený měsíček potřeme marmeládou a přilepíme měsíček z nepečeného těsta. Valašské měsíčky necháme do druhého dne zaschnout, potom namáčíme do bílé čokoládové polevy a postříkáme tmavou čokoládovou polevou.

Valašské měsíčky podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako neodolatelně dobré cukroví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašské měsíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena