Kakaové měsíčky s rumovou polevou

Recept na tradiční vánoční cukroví, které si pamatuji ze svého dětství nejvíc - kakaové vykrajované měsíčky. Nešizené a jednoduše skvělé!


4.516x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce pokojové teploty rozklepneme. Připravíme si ostatní suroviny - prosátou mouku, cukr a kakao. Máslo vyšleháme s cukrem, poté zašleháváme po jednom vejce, přisypeme mouku a zpracujeme hladké těsto. Nakonec přidáme kakao a zapracujeme. Těsto opravdu dobře vyšleháme, aby působilo skoro jako pěna. Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Formu také můžeme vyložit pečícím papírem. Hutné těsto nalijeme na plech a pomocí stěrky rozprostřeme po plechu. Kakaové těsto vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut. Mezitím si připravíme polevu. Cukr prosejeme a po troškách zašleháváme rum a citronovou šťávu. Poleva musí být hustá a hladká. V případě potřeby cukru přidáme. Na ještě vlažné těsto nalijeme polevu a stěrkou potřeme celý povrch. Dáme do chladu a necháme zcela zatuhnout. Z těsta poté vykrajujeme měsíčky (vykrajovátkem s kulatým okrajem - kolečko, sněhulák, konec hříbku apod.). Kakaové měsíčky s rumovou polevou ukládáme do dózy nebo krabičky a podáváme jako lahodné cukroví. U nás je velmi oblíbené a recept mám po babičce.


10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?


Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.


10

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaové měsíčky s rumovou polevou

Zpět na recept